De ce să investeşti în anvelope de vară ramforsate?

De ce să investeşti în anvelope de vară ramforsate?

Orice proprietar de autoturism ştie că, pentru o bună funcţionare a autoturismului pe şoselele din România, o ţară cu un climat temperat dar totodată foarte capricios, atât vară, cât şi iarna, este nevoie să investească într-un set de anvelope de vară şi anvelope de iarna pentru maşină.

Proprietăţile anvelopelor de vară diferă de cele ale anvelopelor de iarnă şi all season, sunt special concepute pentru a face faţă temperaturilor foarte ridicate din perioada verii, atât în condiţii de drumuri uscate, cât şi umede. Majoritatea anvelopelor de vară oferă performanţe de bază şi remarcabile în anotimpul cald, asigurând o tracţiune excelentă când temperaturile depăşesc 7 grade Celsius. Avantajele performanţelor anvelopelor de vară sunt evidente, mai ales când vine vorba de aderenţă şi de tracţiunea maximă în timpul frânării, când perioadele sunt calde.

În ce perioade ale anului pot fi folosite anvelopele de vară?

Anvelopele de vară pot fi folosite începând cu temperaturi constante mai mari de 7 grade Celsius, până când acestea scad sub această valoare. În funcţie de condiţiile meteo, anvelopele de vară se pot folosi începând cu luna aprilie până în luna octombrie inclusiv. Condusul cu anvelopele de vară în condiţii de iarnă este o greşeală care se plăteşte scump. Aşadar, anvelopele de vară nu ar trebui să fie folosite atunci când temperaturile sunt în mod constant sub marcajul de 7 grade C.

Vremea rece nu numai că va afecta anvelopele de vară, ci acestea nu se vor dovedi fiabile la temperaturi de îngheţ, lucru care va determina provocarea unor accidente pe şoselele îngheţate. Când nu sunt folosite, anvelopele de vară trebuie depozitate în mod corespunzător, în clădiri cu temperatura controlată, acasă, în garaj, dar şi în hotelurile de anvelope, în spaţii închise, fără  a fi stivuite una peste cealaltă şi fără a fi supuse unor temperaturi mari.

Ce sunt anvelopele ranforsate şi de ce reprezintă acestea o soluţie eficienta?

Pentru conducătorii auto care nu ştiu ce înseamnă anvelope ranforsate, acestea sunt construite pentru a face faţă presiunii de încărcare mai mari. Aceste anvelope sunt uşor de recunoscut prin marcajele specifice. Cum ar fi REINF, XL, EXTRA LOAD sau REINFORCED, dar şi XLD, RF şi RFD. Anvelopele ranforsate sunt diferite de anvelopele standard din mai multe puncte de vedere. Acestea se disting faţă de anvelopele standard pentru că sunt fabricate din materiale cu o rezistenţă mai mare, elementele principale ale acestora sunt consolidate, iar sarcina este mai mare, fiind posibilă menţinerea unei presiuni mai mari a aerului în interiorul anvelopei.

Sarcinile mai mari ale anvelopelor ranforsate cresc durabilitatea la viteze mari, ceea ce înseamnă că, atunci când există mai mulţi indici de viteză pentru o anumită dimensiune şi model de anvelopa, marcajul XL va fi asociat cu o anvelopă cu cea mai mare viteză. Anvelopele ranforsate prezintă avantajele de a:

  • rezista mai mult în timp;
  • îmbunătăţi rezistența la deteriorarea mecanică;
  • dispune de o tracţiune şi de o aderentă mai bune, de mai mare stabilitate şi o transmisie eficientă a puterii vehiculului pe suprafaţa drumului.
CATEGORIES
Share This