Cum funcționează spuma poliuretanică – un material izolator optim pentru casa ta!
Deși izolația cu spumă poliuretanică a fost utilizată încă din anii 1940, în principal pentru avioane, în ultimii 30 de ani, inovația continuă a produselor a înregistrat adoptarea sporită a izolației cu spumă poliuretanică în construcțiile rezidențiale și comerciale. Creșterea rapidă a izolației cu spumă pulverizată în construcțiile de clădiri, datorită parțial beneficiilor sale imediate și pe termen lung, a permis materialului izolator să stea cu încredere alături de tipurile tradiționale de izolație, oferind confort termic ocupanților clădirilor.
Izolarea termică a casei nu este ușoară. La alegerea materialului, ar trebui luați în considerare mai mulți factori diferiți. Bineînțeles, materialul termoizolant trebuie să protejeze împotriva pierderilor excesive de căldură și să absoarbă în același timp sunetul. De asemenea, ar trebui să fie ușor și rapid instalat și ușor.
Când construiți o casă eficientă din punct de vedere energetic, este vital să eliminați sau să reduceți foarte mult pierderile de energie. Izolarea cu spumă poliuretanică reprezintă o alternativă la izolația tradițională a clădirilor, cum ar fi fibra de sticlă, economisește costurile energetice și reduce considerabil facturile la utilități.
Cel mai bun atribut la izolație spumă poliuretanică – capacitatea de etanșare a aerului, creând o anvelopă etanșă în structura clădirii. Beneficiul suplimentar al etanșării aerului este capacitatea de a bloca transferul de căldură de la interior la exterior în timpul lunilor de încălzire și invers în lunile de răcire. Etanșarea aerului a învelișului clădirii cu izolație de spumă pulverizată ajută, de asemenea, la abordarea pătrunderii umezelii pentru a reduce riscul de mucegai și creștere a mucegaiului, precum și formarea barajelor de gheață în zonele climatice mai reci în lunile de iarnă.
Spumele poliuretanice au diverse aplicații. Acestea sunt utilizate pentru lipirea și izolarea panourilor de pereți, tabla ondulată sau înclinarea acoperișului. Ele pot fi folosite pentru a îmbina elemente din lemn în structuri de cadru. De asemenea, permit izolarea fonică și etanșarea pereților despărțitori.
Sistemele din poliuretan sunt unul dintre cele mai utilizate materiale pentru izolarea clădirilor datorită proprietăților excelente . Structura lor garantează etanșeitatea aerului, impermeabilitatea, absența îmbinărilor, precum și o conductivitate termică scăzută, care permite clădirilor să aibă un comportament termic excelent și le face mai eficiente din punct de vedere energetic .
Acest material oferă o mare rezistență împotriva efectelor trecerii timpului și are o durată de viață lungă, fără a se deteriora mai mult de 50 de ani.
Izolația cu spumă prin pulverizare este un material de izolare complex, dar performant, care a contribuit la evoluția categoriei în ultimii 30 de ani pentru a permite arhitecților și constructorilor să avanseze modul în care își imaginează, proiectează și construiesc structuri rezidențiale și comerciale.