3 sfaturi de a gasi casa mult visata

3 sfaturi de a gasi casa mult visata

O locuinta este cea mai importanta achizitie din viata ta si chiar si cele mici greseli pot fi costisitoare. Asa ca ar trebui sa iti faci un plan de bataie inainte de achizitiona o casa.

Incepand cu obtinerea de informatii pretioase de la vanzatori, continuand cu propriile verificari si pana la descoperirea de costuri ascunse sau a celor mai bune oferte, toate te vor ajuta sa faci o afacere buna atunci cand achizitionezi o casa.

Verifica cartierul inainte de a face o oferta

Indiferent cat de bun este pretul unei case, locatia este esentiala. Nu vei putea muta o casa dintr-un loc in altul, asa ca trebuie sa verifici cartierul inainte de a incheia tranzactia.

Sfatul nostru este sa dai o tura prin cartierul unde se afla casa pe care vrei sa o cumperi, verifica parcurile, vecinii, magazinele la diferite ore ale zilei. In situatii nefericite te poti trezi ca noua ta locuinte, pentru care ai facut eforturi financiare deosebite, este amplasata intr-un cartier rau famat, in care nu iti poti lasa copii sa iasa singuri pe strada. De aceea este esential sa vezi cu ochii tai cum arata cartierul respectiv, incepand cu primele ore ale diminetii, atunci cand pleci la munca, si pana noaptea tarziu.

Verifica, de asemenea, daca nu cumva vei avea niste vecini galagiosi sau daca in zona respectiva autoritatile planifica lucrari care vor schimba zona in bine sau in rau. Totodata, verifica cat de departe se afla viitoarea ta casa de o scoala, de o piata si de locul tau de munca.

Ia in calcul licitatiile imobiliare online

         Pe langa anunturile de la mica publicitate si site-urile specializate este indicat sa verifici si platformele de licitatii imobiliare. Sfatul nostru este sa aruncati o privire pe Imopont, una dintre cele mai dinamice agentii imobiliare de pe piata, unde sunt scoase la licitatie proprietati executate silit. Preturile de pornire a licitatiilor sunt chiar cu peste 20% mai mici decat preturile locuintelor de pe piata.

Pune cat mai multe intrebari vanzatorului

Inainte de a face o oferta, mai ales daca afacerea este intermediata de o agentie imobiliara, pune cat mai multe intrebari posibile chiar si proprietarului daca se poate. Daca se poate, incearca sa obtii raspunsurile la intrebari in scris.

Iata cele mai bune intrebari: cate posibili cumparatori au vazut locuinta, cate oferte au primit, de cand este locuinta scoasa la vanzare, au existat dispute cu vecinii, de ce vor proprietarii sa vanda, ce renovari s-au facut, la cat se ridica costurile lunare de intretinere a locuintei, cine locuieste la etajele vecine (daca vorbim despre un apartament), exista loc de parcare etc.

 

 

 

CATEGORIES
Share This