Ce fel de ceasuri alegem în funcție de vârstă?
Ceasul este un accesoriu pe care îl purtăm de când suntem mici până la bătrânețe. Femei sau bărbați, copii sau adolescenți, cu toțîi au la mâna un ceas, indiferent ce tip este și ce fel de mecanism are. Ceasurile sunt diferite în funcție de vârstă și de personalitatea fiecărui purtător, diferă și formă și caracteristicile, pretențiile pe care le avem când cumpărăm ceasuri.
În copilărie vom alege ceasuri colorate, cele care au personaje din desene animate sau din filme preferate, mecanismele cu Quartz sunt preferate, mai ales că sunt foarte durabile și ușor de folosit. Ceasurile cu afișaj electronic, cele cu funcții complexe, cu sunete și alarme, afișaj deosebit și design atrăgător sunt la mâna copiilor de toate vârstele.
Picii le folosesc nu atât pentru a cronometra timpul petrecut afară, ci mai mult pentru a avea la mânuțe un lucru personalizat care va atrage atenția prietenilor și ii va face mai interesanți.
Trecând de copilărie, în adolescență deja personalitatea noastră e în formare, nu vom mai purta ceasuri așa de colorate și cu funcțîi basic, deja ceasul este purtat pentru orientare, pentru a ajunge la fix la o întâlnire sau pentru a nu întârzia la ore.
Ceasurile adolescenților au design deosebit, sunt sobre sau cool, se potrivesc de minune unui stil casual sau business și au mecanisme automatice sau pe baza de Quartz, cu rezistență mare. Geamul, carcasele, cureaua, cifrele și acele ceasurilor mecanice sunt de o calitate bună, e foarte simplu să îți alegi unul preferat când ai atât de multe variante în online.
Adolescenții vor prefera ceasurile cu personalitate, ceasurile care au caracteristici complexe și o funcționare impecabilă, care se pot purta ușor la mâna și nu incomodează.
În viață de adult ceasurile sunt deja doar pentru orientare și mai puțîn pentru funcționalități extra. Nu se caută neapărat un ceas sofisticat, cât unul care arată foarte bine și se poate purta în orice sezon, la orice eveniment și la ținute dintre cele mai interesante.
Ceasurile de adulți sunt mai mari, au cifre române sau arabe, pot fi cu afișaj analogic și digital, sunt neapărat din materiale de calitate și trebuie să fie în ton cu personalitatea purtătorului. Adulții vor aprecia brandul, calitatea generală a designului, vor ști foarte ușor dacă un ceas este unul original sau nu, vor dori doar lucruri foarte bune, uneori vor colecționa ceasurile.
Odată cu bătrânețea ceasurile nu mai sunt așa de importante, se preferă ceva clasic, automatic, cu afișaj analog, digital, depinde de fiecare vârstnic care le va purta. Ceasurile pentru persoanele în vârstă trebuiesa fie ușor de folosit, nu prea contează brandul foarte mult, nici funcțiile speciale și avansate, tot ce e important este să meargă la fix și să afișeze bine ora și dată.