Ce este aronia: proprietati si beneficii
Din ce in ce mai multi oameni cauta sa consume fructe si legume care sa ii ajute sa isi imbunatateasca sanatatea si sa se bucure de un nivel de energie sporit, avand in vedere ca in fiecare zi trebuie sa se ocupe de liste lungi de sarcini. De exemplu, indivizii trebuie sa stie ce este aronia, cum se foloseste, dar si care sunt proprietatile acesteia, astfel incat sa inceapa sa isi diversifice alimentatia si sa aleaga responsabil si constiincios elementele pe care le introduc in dieta personala.
Ce este aronia?
Raspunsul la intrebarea ,,Ce este aronia?” este unul foarte simplu. Este vorba despre un arbust care a patruns pe teritoriul Europei relativ recent, dar care provine din America de Nord si care s-a dovedit a fi excelent pentru consumul frecvent, avand in vedere proprietatile miraculoase pe care le au fructele. In general, arbustul creste in stare naturala, in salbaticie, insa datorita faptului ca a fost aclimatizat, el poate fi cultivat si in Romania. Mai exact, aronia este considerat a fi inrudit cu marul, fiind parte a familiei roaceea si produce fructe care pot fi negre, rosii sau violet. De preferat este ca arbustul sa creasca la o altitudine de peste 1200 de metri. El este foarte rezistand, putandu-se dezvolta inclusiv pana la -30 de grade Celsius.
Fructele sunt excelente pentru curele de detoxifiere
Tinerii au devenit adepti ai curelor de detoxifiere, din dorinta de a se mentine in forma si de a avea parte de suficienta energie pentru a intreprinde tot ce isi doresc. Fructele de aronia sunt ideale pentru perioadele in care indivizii vor sa isi curete organismul, intrucat contin o concentratie mare de catehina, luteina si caroten, adica antioxidanti puternici, care ajuta la eliminarea toxinelor din organism, dar si la eliminarea radicalilor liberi din sange, tesuturi si organe.
Imbunatatirea sistemului imunitar
Un alt beneficiu al consumului de fructe de aronia este ca ele contribuie la imbunatatirea sistemului imunitar. Fructele au in componenta lor si vitamina C in cantitati considerabile, stimuland active intreaga activitatea a celulelor albe, dar si productia de colagen de care corpul are mare nevoie si care ajuta la repararea organelor, a celulelor si a vaselor de sange.
Sustinerea functiei cognitive
Pe lista elementelor de care indivizii trebuie sa mai stie cand vine vorba despre fructele de aronia este ca ele au un efect aproape miraculous cand vine vorba despre impiedicarea distrugerii legaturilor neuronale. Medicii sustin ca fructele ajuta la cresterea activitatii neuronale, intarind legaturile din organism si reducand totodata stresul oxidativ. In acelasi timp, aronia ajuta si la reducerea riscului de aparitie a Alzheimer-ului, dar si la diminuarea sanselor de aparitie a cataractei.
Reglarea tensiunii
Nu in ultimul rand, fructele de aronia sunt recomandate pentru consumul zilnic, intrucat ajuta la reglarea tensiunii arteriale. Intrucat contin potasiu intr-o cantitate mare, ele au un efect benefic asupra activitatii inimii. Fructele contribuie la relaxarea vaselor de sange, dar si la fluidizarea sangelui in organism.
Aronia poate fi consumata natural sau, in functie de preferintele indivizilor poate fi transformata in sucuri naturale delicioase!