Blog

Un workshop reușit

Primul workshop organizat de portalul Ceainăria Mămicilor a reunit 46 de mămici din Tîrgu-Mureș și din împrejurimi. Multe dintre ele au venit însoțite de prichindeii lor, astfel că localul unde s-a derulat evenimentul, J‘ ai Bistro, a fost invadat de copii. Cei peste 20 de copilași s-au jucat, au citit povești, au desenat, colorat și dansat, în timp ce mămicile lor interacționau și primeau sfaturi de la două dintre expertele care scriu pe site-ul www.ceainariamamicilor.ro.

 

Distracția prichindeilor a fost asigurată de Asociația Actus Dramatikus.

Workshop-ul intitulat ”Primii pași spre grădiniță” a avut loc în 5 septembrie, la un an de la lansarea portalului Ceainăria Mămicilor. Comunitatea de mămici s-a extins în mediul online, dar am simțit că a sosit momentul ca părinții care au interacționat pe site, pe Facebook, prin comentarii și mesaje, să se cunoască personal.

Două dintre expertele noastre: Sandra O’Connor, psiholog clinician, doctor în medicină comportamentală și Imola Ognean, specialist în educaţie preşcolară au abordat într-o manieră creativă subiectele propuse.

Titlul prezentării Imolei Ognean a fost ”Cei trei ani de acasă”. Imola a descris cum percep educația celor mici mamele care lucrează acasă, cum putem să ne planificăm activitățile zilnice cu micuții noștri, ne-a oferit idei pentru amenajarea spațiului educațional, cum e mai indicat să ne alegem jucăriile potrivite și cum să le grupăm.

Sandra O’Connor a prezentat ce presupune un starter kit pentru începerea grădiniței, cum trebuie să alegem gărdinița, ce trebuie să știm înainte de prima zi de grădiniță, cum să manageriem perioadele de tranziție și de adaptare, cum comunicăm pentru a crea un mediu favorabil copilului.

Câteva aspecte profesionale ale expertelor noastre:

Imola Ognean – absolventă a Liceului Pedagogic „Mihai Eminescu” și a Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Specializarea Psihologie, Universitatea „Babeş-Bolyai”, Cluj Napoca.

A lucrat la Grădiniţa Nr. 9. „Codrişor” din Tîrgu-Mureş, ca profesor preșcolar titular, este redactor al portalului educatie.inmures.ro, proiect iniţiat de compania REEA şi avizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş. Imola activează și ca expert în educația preșcolară pe platforma ceainariamamicilor.ro. Este redactor colaborator la editura Corvin din Deva, precum și la două reviste pentru copii în limba maghiară. A participat la numeroase workshop-uri, cursuri de perfecționare, dar cel mai important – este mămica fericită a unui băiețel de 3 ani și jumătate, pe nume David.

dr. Sandra O’Connor – și-a început cariera în domeniu la vârsta de 19 ani, ca și asistent maternal la Orfelinatul “Piticot” din Cluj Napoca, unde a lucrat cu un colectiv de 15 copii, cu vârste cuprinse între 0 și 7 ani. A continuat să studieze în SUA, unde a obținut un doctorat în medicină comportamentală și psihologia sănătății.În paralel cu facultatea, a deținut o poziție de conducere în cadrul Institutului de Dezvoltare a Copilului “Merrill Palmer”, și anume director al laboratorului de neuropsihologie, unde organiza și supraveghea atât testările psihologice, cât și cercetarea desfășurată în instituție. A activat și în cadrul Centrului Copilului din Detroit, și de asemenea, în organizația neguvernamentală Cerebral Palsy New York, unde a ocupat poziția de consilier între anii 2002-2004, cu focus pe copiii cu paralizie cerebrală și alte afecțiuni psihice și motorii. Sandra O’ Connor este membru al Asociației Americane a Psihologilor, al Asociației Terapia prin Joacă din Michigan și al Consiliului Psihologilor din România. Cea mai de preț titulatură – mămica unui băiețel pe nume Aris, în vârstă de 7 ani și 11 luni.

SONNENTOR – a fost sponsorul principal al evenimetului.

Sonnentor este o companie ecologică austriacă inovativă şi tradiţională, care există din 2010 în România cu produse bio ce sunt obţinute fără a folosi hormoni, fertilizanţi şi pesticide de sinteză, stimulatori de creştere sau antibiotice etc. Sonnentor are aproximativ 800 de produse în toată lumea, în special ceaiuri şi mirodenii, dar şi gemuri, ciocolate, siropuri de fructe, snack-uri sau bomboane. Toate respectă 100% nu numai standardele ecologice, ci şi normele stricte impuse de managementul calităţii.

Sponsorul nostru a fost prezent cu un stand, unde și prichindeii au putut savura o ceașcă de ceai special conceput pentru ei, așa-numitul ceai ”Îngerașii Ștrengari”. Gama de ceaiuri ”Îngerașii Ștrengari” conține 11 sortimente diverse concepute special pentru mămici, bebeluși și copii.

Ceainăria Mămicilor dorește să facă o tradiție din organizarea acestor workshop-uri și speră să vă surprindă pe viitor cu tematici cât mai interesante.

Lasă un Răspuns

© topDAY 2012